Amili Haha


Amili Haha is het modelabel van Kunstwerkplaats De Zandberg. Amili Haha is de eigenzinnige fantasie van vijf ontwerpers met een verstandelijke beperking. Het is een collectief van Groep Ubuntu die inspiratie haalt uit schilderijen, tekeningen, bewegingen en lichaamsverhoudingen.

 

Ze transformeren en deconstrueren materialen, vormen en stoffen tot een onconventionele, kwalitatieve en draagbare modecollectie. Geïnteresseerd in een uniek stuk, contacteer ons dan via onderstaand contactformulier.


Amili Haha is het modelabel van Kunstwerkplaats De Zandberg. Amili Haha is ..


Men
 shirt serigraphy
100 % cotton € 75


trousers
100 % cotton € 145


T shirt stiched serigraphy
cotton € 75


shirt serigraphy 100 % cotton €  75


scarf
male / female
wool € 75


T shirt serigraphy
100 % cotton € 50


stylo drawn coat
male / female
eco leather / faux fur € 395


long shirt with embroidery print
male / female
100 % linen
legging serigraphy € 185 - 110

Women
skirt
reused leather
€  250€ not for sale


skirt
reused leather
€ 250


stiched skirt
silk
lining: scuba
€  250


stiched skirt
silk
lining: scuba
€  250


skirt satin
€  140


hand painted skirt
silk
lining: scuba
€  195


skirt
satin
€ 125


dress
100 % silk
€ 225


trousers
wool
€  175


stylo drawn skirt
eco leather
€  275


Tshirt
stiched serigraphy
100 % cotton
€ 75


hand painted dress
100 % silk  
€ 285


silkscreened dress
cotton / elasthane
€ 225


Quilted jacket
silk / cotton / molton
€ 325


hand painted dress 100% silk
€ 180


handpainted coat silk / cashmere
€ 400


long dress
handmade lace cotton/poleyster
satin silk
€ 800


Tshirt
100 % cotton
€ 75


sreenprinted top
cotton
€ 105


Amili Haha


Amili Haha is Annemie Depaepe, Mieke Vanhessche, Lindsy Mervylde, Hadewijch Herman, Hannes Vandenbroucke en Thomas Baert. Annemie is artistiek mentor en ondersteunt de kunstenaars. Mieke, Lindsy, Hadewijch, Hannes en Thomas en co zijn kunstenaars die een atelier hebben op de kunstwerkplaats De Zandberg. De Zandberg biedt hen atelierruimte en support om er hun eigen werk en oeuvre te ontwikkelen.

Lindsy Mervylde
Lindsy legde al een heel parcours af op De Zandberg : van ‘assistent’ tot ontwerper van eigen stukken. Aanvankelijk leerde ze basale technieken die ze vandaag  toepast bij de uitvoering van stukken: stikken, vilten, breien, stofontwerp. Naarmate dat ze het métier beter onder de knie kreeg, durfde ze ook meer haar ding doen: stoffen en kledingstukken een bijzondere vorm en textuur geven.

Mieke Vanhessche
Mieke is een artistieke veelvraat. Ze tekent, schildert en maakt ook stoffen en kledij. Ze houdt ervan om te creëren binnen verschillende disciplines. Mieke is een zoeker, een doorbijter en vindt technische afwerking ontzettend belangrijk. In haar werk duiken vaak dieren en natuur op, waar ze veel genegenheid voor heeft, maar evengoed modelleert ze die figuratie en krijgt alles een nieuwe gedaante of look. 

Hadewijch Herman
Hadewijch maakt sfeerbeelden en silhouetten aan de hand van collages. Daarnaast ontwerpt ze stoffen door ze te betekenen met de stikmachine, waardoor het materiaal een andere structuur krijgt. Het stofontwerp is vaak dwingender dan het vooraf getekende silhouet, waarbij het proces van het ontwerp en de uitvoering soms door elkaar lopen.

Hannes Vandenbroucke
Hannes is jong en vrij nieuw binnen de groep.Hij experimenteert met verschillende materialen en disciplines. Zijn gedrevenheid uit zich in het aanleren van nieuwe technieken tot het ontwerpen van stoffen en uittekenen van silhouetten. Textiel en mode is zijn ding, net zoals bij zijn oma!

Thomas Baert
Thomas zijn ontwerpen zitten vervat in verhalen. Op heden is hij regisseur van zijn eigen kortfilm, “na de dood in de hemel”, waarin Vlaamse topacteurs zijn (levens)verhaal spelen. Voor hen ontwerpt hij een trouwkleed en een vleugel-pak (om naar de hemel te reizen). Thomas ontwerpt graag zowel draagbare als tot de verbeelding sprekende stukken. Het doet hem ook steevast denken aan zijn grootvader die zelf kleermaker was.

Annemie Depaepe
Als tienjarige maakte ze haar eerste kledingstukken op de oude Singer van haar grootmoeder. Voor alle onmogelijkheden en beperkingen moest er een oplossing gezocht worden, wat ze nog altijd een heel boeiende manier van werken vindt. Stoffen en materialen zijn vaak het vertrekpunt en krijgen vorm in de loop van het proces. Haar manier van werken sluit naadloos aan bij de Amili-werkwijze, waar structuur en gevoel een vorm afdwingen en de leidraad zijn in hun verhaal.


Contact