Arnaud Rogard  Cv downloaden

Arnaud is een veelzijdig kunstenaar: hij maakt tekeningen, keramisch werk, schrijft poëzie maar is ook actief als danser en performer.

In elk van die media blinkt zijn werk uit in het verbergen, weglaten, vertragen, pauzeren, verzuimen of verstillen.
De kracht van Arnauds tekeningen (perspectieven of isometrieën) ligt veelal in de ruimte die hij niet tekent.
Arnaud vindt zijn inspiratie in de dagelijkse hem omringende architectuur, in het atelier rondslingerende zaalplannen maar ook in de beperkte bibliotheek in zijn atelier.

 

Grondplannen van een woning van Le Corbusier, een Gotische kerk of een oud klooster vormen het startpunt van zijn architecturale experimenten. Arnaud speelt ermee, trekt de wanden op, plaatst er een zadeldak op, maakt er willekeurig deuren en ramen (spiegaten) in of sluit een volledig uitgewerkt interieur op in een volume onzichtbaar voor de toeschouwer. De functionele architectuur verdwijnt, de sculptuur verschijnt. De sacrale verstilde volumes vinden, net als zijn tekeningen, hun kracht in het ontbreken van ieder overbodig detail.

 

Het derde grote luik in Arnauds oeuvre is er een dat hij op het podium ontwikkelt. Zowel in dans als in theater herkennen we de kunstenaar Arnaud die in de stilte de kreet onderstreept en door te vertragen van beweging laat dromen