Arnaud Rogard  Cv downloaden

Arnaud is een veelzijdig kunstenaar: hij maakt tekeningen, keramische beelden, schrijft poëzie, en is ook actief als (dans)performer.

 

Arnaud gaat met elk van de media die hij beoefent om op een sensitieve manier.

 

Zijn keramische werken komen met heel veel concentratie en geduld tot stand. Het gaat vaak over bustes van personages die het midden houden tussen mens en dier, waarbij enige sprookjesachtige connotatie nooit ver weg is.  Daarnaast ontwerpt hij architecturale beelden, van kabouterwoningen tot berghutten en bruggen.

 

In zijn poëzie houdt hij ervan zijn dichterlijke omkadering te betrekken bij zijn beeldend werk dat voor hem enige hint vermag.

 

Daarnaast was Arnaud als danser reeds betrokken in enkele ‘inclusieve’ choreografische projecten.

 

Arnaud heeft zo zijn eigen mening over de dingen en deze eigenzinnigheid drijft zich duidelijk door in zijn beeldende praktijk.

Het beeld van ‘een kunstenaar in zijn eigen wereld’ typeert Arnaud.  Hij spreekt fluisterend tegen zichzelf, kijkt verwonderd naar de dingen en beweegt zich soms al dansend.  Op andere momenten spreekt hij een groep toe, maakt grapjes en geniet hij van de schijnwerpers.

 

De beelden en tekeningen blijven wat gesloten en cryptisch. Juist dit aura prikkelt de kijker om zich te verplaatsen in de fantasiewereld van de maker.