Frédéric Deschamps  Cv downloaden

Frédéric werkt sinds 2001 in Kunstwerkplaats de Zandberg.

Hij woont bij zijn vader in Celles, net over de taalgrens, en is Franstalig.

Met een steeds toenemende kennis van de Nederlandse taal weet hij zich heel goed te handhaven tussen de andere kunstenaars in de ateliers van de Zandberg.

 

Hij werkt het meest met vetkrijt waarin hij overlapt en soms weer wegkrast. Dat geeft een bepaalde intensiteit aan zijn werk. Zijn menselijke figuren - dieren, kastelen en straatbeelden - liggen vervat in een lijnenspel dat aanvankelijk een vermenigvuldiging van de omlijning van de onderwerpen veronderstelde. Gaandeweg evolueerde dit lijnenspel tot een minder stereotiepe en dus interessantere abstracte achtergrond.

In de diepte ligt een vreemd auto-biografisch verhaal verscholen dat zich nooit helemaal prijsgeeft.

 

In zijn keramisch werk maakt hij vooral sculpturen die in de lijn liggen van zijn tekeningen.  De thema's geven weer hoe hij het leven aanvoelt.  Als deel van een tweeling weet hij heel goed wat het leven wel en niet te bieden heeft aan hem.  Zijn functioneel keramisch werk maakt hij vooral om anderen te behangen.

Frédéric is gedecideerd en trots over zijn werk. Hij is een vlotte prater en heeft niemand nodig om zijn eigen werk te promoten…

In 2019 verscheen dit artikel over het werk van Fréderic Deschamps: http://www.magazinewith.org/secrets