Frédéric Deschamps  Cv downloaden

Frédéric Deschamps is een veelzijdig kunstenaar. In eerste instantie is hij beeldend kunstenaar maar daarnaast ook performer, danser en hij maakt bijzondere geluidsopnames. Frans is zijn voertaal maar het Nederlands is hem genegen. Centraal in zijn werk merken we altijd weer het spel van tonen en verbergen op. Zijn werk ademt mysterie. Het is tegelijk fragiel en bruut, subtiel en direct. Telkens hij iets vertelt lijkt er iets anders toegedekt te worden.

 

In zijn beeldend werk gaat Frédéric vrij ruw en tewerk. Door zijn manier van werken blijven steeds een aantal sporen achter die vaak een erg bepalende invloed hebben op zijn werk. Toen Frédérics moeder kwam te overlijden maakte hij een serie boîtes à sécrets. Het zijn een soort doodskistjes gemaakt uit keramiek. Op de buitenkant schrijft hij zaken die hij wil delen met zijn toeschouwers. In sommige werken zitten echter kleitabletten ingebakken. Op deze kleitabletten schrijft hij de geheimen die hij niet wil delen.

 

Bekijk ook de link naar deze audio opname die Frédéric maakte met Damien Magnette. Je suis Frédéric: http://www.silenceradio.org/grid.php?sound=171