Lindsy Mervylde  Cv downloaden

Lindsy werkt in het textielatelier van Kunstwerkplaats De Zandberg.

Zij is een enthousiaste medewerker die reeds een hele weg aflegde, van assistent tot ontwerper van eigen stukken. Haar textiels situeren zich in de toegepaste vormgeving; wij denken aan kledingsstukken, kussens, zitzakken enzomeer.

Aanvankelijk leerde Lindsy enkele basale technieken die ze in een volgende fase kon toepassen bij de uitvoering van de stukken: stikken, vilten, breien, stofontwerpen… Gaandeweg  groeide haar kennis en inzicht in deze materie. Eenmaal het métier onder de knie stapte zij schoorvoetend binnen in de zone waar ontwerp en uitvoering onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Haar fantasie kreeg er de vrije loop.

Zo ontwerpt en maakt zij thans ondermeer originele sjaals, kleedjes en jassen, nu eens ragfijne jurken gebreid in een verdicht lijnenspel, dan weer asymmetrische jassen met wel eens opgestikte, in het oog springende delen.

Bovendien deinst ze er niet voor terug om de eigen creaties en die van anderen zelf te showen bij specifieke gelegenheden, en dat niet zonder flair.

Dat zij dit met de nodige flair doet, verbaast ons niet daar zij ook nog actief was als danser bij theatergezelschap La Compagnie Folie.

Van 2007 tot 2013 vormde ze samen met Kenny Callens, Frédéric Deschamps en Arnaud Rogard een dansgezelschap. "La promenade" creëerden ze onder regie van Sabine Vercruysse. "Le sacre du printemps" werd geregisseerd onder leiding van Hein Mortier.