2018-Dominique Dewulf


Tijdens de Expo van Dominique Dewulf van Maandag 30 april t.e.m. Zaterdag 05 mei 2018 , kun je in de Kortrijkse bib de tentoonstelling “Striptekeningen de Moord op de Antiekhandelaar eerste deel van de stripreeks De Kortrijkse Moorden van Dominique Dewulf bekijken.

Het werk van Dominique Dewulf bevindt zich binnen de comic-uitgavewereld. Uitgangspunt zijn bestaande of zelfgeschreven scenario’s van Vlaamse misdaad- en recherchefilms. Stilstaande beelden en collages van internetbeelden vormen het vertrekpunt voor wat een eigen verhaal word. De verschillende scenes worden eerst geschetst, later getekend met fineliner. De bekomen beelden worden met digitale beeldbewerkingsprogramma’s gemanipuleerd tot eigen comics, en in een stripvorm gegoten. Het werk wordt in beperkte uitgave uitgebracht.

Rechercheur Dominique Dewulf is de hoofdpersonage in de reeks. Dominique is een koppige en strenge veertiger van de Kortrijkse gerechtelijke politie. Hij houdt zich voornamelijk bezig met moordzaken. In zijn carrière heeft hij talrijke moordzaken opgelost. Hij is heel gedreven in zijn job.

Deelnemer: Dominique Dewulf (kunstenaar) – Ruben Laflere (artistiek mentor)

Partner: Stedelijke Openbare Bibliotheek Kortrijk

Plaats: Stedelijke Openbare Bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30, 8500 Kortrijk

Datum: expo van 30 april tot 05 mei. Demonstraties: woensdag 2 mei van 10 tot 18 uur en zaterdag 5mei van 10.00 tot 16.00 uur.