2019-MESTIERI


MESTIERI  is het Italiaanse woord voor ambachten. In deze tentoontstelling maken kunstenaars uit Kunstwerkplaats de Zandberg artistieke reflecties op vier ambachten: het slagersbedrijf, het muziekinstrumentenmakersbedrijf, het goudsmidsbedrijf en het ornamentensnijdersbedrijf.

De tentoonstelling ontrolt zich rond een aantal ambachtelijke objecten uit verschillende erfgoedcollecties (Het Huis van Alijn Gent, het Stedelijk Museum Lokeren, Texture Kortrijk en het Slagersmuseum Anzegem). De expo toont sculpturen, schilderijen, collages,tekeningen, keramisch werk, grafiek, textiel en een soundscape. De kunstenaars van de Zandberg leveren vanuit hun eigen artistieke praktijk een commentaar op het thema en leggen hierbij vaak linken tussen de verschillende ambachten.

Deelnemers: André Wostijn, Arnaud Rogard, Ashley Anjuyn, Bram Boncquet, Frédéric Deschamps, Hendrik Heffinck, Jeroen Wallays, Klaartje Jonniaux, Klaus Compagnie, Lien Anckaert, Lindsy Mervylde, Mieke Van Hessche, Nicole Lycke, Niels-Jan Tavernier, Thomas Baert, Tony Coopman en Stijn Willem.

Partner: Kunstenhuis Harelbeke

Plaats: Kunstenhuis, Marktstraat 100, Harelbeke

Data: de tentoonstelling loopt van 25 april t.e.m. 26 mei 2019. Het Kunstenhuis is gratis toegankelijk en open op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 14u tot 17u. De vernissage is op 25 april om 19u30. De tentoonstelling is ook open op Erfgoeddag, 28 april.

Bijlages