2021-Memento woordfestival


 

Voor Memento 2021 bereidt Frédéric een tentoonstelling voor binnen het thema verdwalen.

Frédéric Deschamps is een performer, beeldend kunstenaar, hij danst, schrijft en maakt geluidsopnames. Frans is zijn voertaal maar het Nederlands is hem genegen. Zijn werk is er één van tonen en niet tonen. Het geheim, het heimelijke, het mysterieuze staat centraal in alles wat hij doet. Zijn werk is tegelijk fragiel en bruut, subtiel en direct. Frédéric laat door zijn manier van werken vrij veel behandelingssporen achter, deze sporen van zijn werkproces, inkt, houtskool, … hebben een bepalende invloed op zijn werk.

Omdat door corona het performen voor publiek niet echt mogelijk is maakt hij voor Memento 2021, met als thema verdwalen, een beeldende tentoonstelling die hij als performer opbouwt. De opbouw wordt ook geregistreerd op camera en zal getoond worden op de website van Memento. Op die manier is de tentoonstelling een surplus voor wat je op de site ziet en vice versa. Frédéric beslist de ruimte op te delen in zones waarin hij grote pliages (gevouwde vellen in papier of karton) maakt. Hij tekent, krast, schrijft, plooit en kruipt in zijn medium. De sculpturale pliages die ontstaan gebruikt hij naderhand als decor voor de poëtische verhalen die hij brengt.

Deelnemer: Frédéric Deschamps, kunstenaar - Peter Van Hecke en Ruben Laflere, artistiek mentoren - Rien Coorevits, videokunstenaar

Partner: Stedelijke Openbare Bibliotheek Kortrijk

Plaats: Broelkaai 6, Kortrijk en online (website Memento: www.mementowoordfestival.be)

datum: Memento-weekend (19-21 maart 2021) 

Kunstenaars


Kunstenaar  Frédéric Deschamps

Frédéric Deschamps

Enkele impressie(s) uit dit project

Performance Frederique Deschamps voor Memento Kortrijk