2022-Lien Anckaert exposeert in KIOSK, Gent


Lien Anckaert exposeert in KIOSK, Gent


Enkele maanden geleden nodigden we Philippe Van Cauteren (directeur SMAK) en Simon Delobel (directeur KIOSK Gent) voor een presentatie van onze werkplaats.
Simon werd in 2020 directeur van KIOSK, ruimte voor actuele kunst die gehuisvest is in, en verbonden is aan KASK & Conservatorium. 

Tot vandaag coördineert hij ook de afstudeerrichting Vrije Kunsten (binnen de master Beeldende Kunsten) aan KASK & Conservatorium in Gent.
Eerder was hij werkzaam als curator bij verschillende privé-stichtingen zoals de Verbeke Foundation in Kemzeke of het Art Center Hugo Voeten in Herentals. Delobel behaalde een master kunstgeschiedenis en een master museologie aan de École du Louvre in Parijs.
Het oog van Simon viel onder andere op het werk van Lien Anckaert.
Zij onderzoekt medische encyclopedieën, catalogi, en ordinair drukwerk. Ze gaat op zoek naar beelden en teksten over zaken die haar choqueren of aanspreken.
Deze worden gereproduceerd in haar beeldend werk.

Het werk werd dermate intrigerend bevonden, dat Simon Lien uitnodigt voor een solo expo in KIOSK Gent.
Zorgvuldig gaan Simon en Lien in een dubbele curerende rol. Er wordt bestaand werk getoond, en Lien maakt ‘work in progress’ tijdens de duur van de tentoonstelling.

De tentoonstelling opent op zaterdag 21 januari, om 14 uur.
Kiosk , Louis Pasteurlaan 2, 9000 Gent