2024 - Keramisch werk Niels-Jan Tavernier in 'Meesters in keramiek', museum Prinsenhof te Delft


https://prinsenhof-delft.nl/ontdek-het-museum/tentoonstellingen/pioniers-in-keramiek

Niels-Jan Tavernier verbeeldt figuren en objecten die hij als archeoloog vindt in een door hem bedachte wereld. Tavernier bouwt zijn oeuvre bij Kunstwerkplaats De Zandberg. 

Het slotstuk van de tentoonstelling, 'Pioniers in Keramiek', is een installatie door No Limits! Art Castle, waarin werk van zes grensverleggende makers samenkomt. Hierbij wordt geen historische match getoond. Want met kleurrijke creaties geven de kunstenaars ons op ongeëvenaarde wijze een kijkje in de toekomst. 

No Limits! Art Castle pioniert door traditionele opvattingen in de kunstwereld in vraag te stellen. De organisatie vindt dat er geen verschil meer moet zijn tussen 'outsider'-kunstenaars en de rest van de kunstwereld. Kunstenaars mét en zonder beperking geven zij ruimte om zichzelf in alle vrijheid te uiten. Dit levert een explosie van creativiteit op. Deze installatie toont ons een glimp van een wereld waarin iedereen zichzelf mag zijn, en kunst van en voor iedereen is. 

De installatie is samengesteld door Jan Hoek, oprichter en artistiek directeur van No Limits! Art Castle. Kunstenaar Gijs Frieling maakte de omlijstende muurschildering. 

Te bezichtingen van 16 februari tot en met 8 september 2024
Museum Prinsenhof Delft

Sint Agathaplein 1, Delft
Dinsdag– Zondag, 11.00 – 17.00
www.prinsenhof-delft.nl