2021- De collectieve collectie


Kristof van Gestel (Turnhout) maakt als kunstenaar sculpturen, objecten, foto’s en participatieve projecten, die de kunst ten opzichte van de dagelijkse wereld onderzoeken en ter discussie stellen.

Naar aanleiding van ‘de collectieve collectie’ in Extracity Antwerpen gingen kunstenaars Hendrik Heffinck, Thomas Baert, Johan Vanderschelden en Tony Coopman, aan de slag met gedoneerde voorwerpen, om ‘verbindingen’ te maken, met andere voorwerpen.

- Collectieve wàt? -

even verduidelijken:

‘De Collectieve Collectie’ is een gedeeld proces van (onder)handeling en verbeelding dat onze relatie tot alledaagse objecten verkent. Voor dit artistiek onderzoeksproject ontwikkelt kunstenaar Kristof Van Gestel — in samenwerking met bezoekers en verschillende deelnemers — strategieën en technieken om zwerfgoed te schenken, beschrijven, ordenen, waarderen, assembleren, interpreteren en adopteren. Zo ontstaat er een eigenzinnig universum van hergebruik en toe-eigening, dat je vanaf 15 augustus kunt bewonderen als tentoonstelling in de kapel van Kunsthal Extra City.

Ze kregen een kleine introductie op maandag 9 august, en gingen aan de slag. De voorwerpen werden gekleefd, geknoopt, omzwachteld, tot ze samen nieuwe objecten werden.

Op 28 augustus eindigde de samenwerking in extracity in Antwerpen met een fotoshoot van fotografe Ellen Smeets van de kunstenaars met hun nieuw object.

Meer info over Kristof van Gestel op Kristof Van Gestel | Cwart

Info over de participatieve projecten in extracity op Kunsthal Extra City (extracitykunsthal.org

Kunstenaars


Kunstenaar  Thomas Baert

Thomas Baert

Kunstenaar  Tony Coopman

Tony Coopman

Kunstenaar  Hendrik Heffinck

Hendrik Heffinck

Kunstenaar  Johan Vanderschelden

Johan Vanderschelden