48 uren onderweg


'48 uren onderweg' is ontstaan uit een samenwerking tussen studente Educatieve Master Beeldende Kunsten Suzanne De Jaegher en kunstenaar Klaus Compagnie uit Kunstwerkplaats De Zandberg. Het project valt binnen Suzanne haar masterproef waarin ze de vraag stelt: "Hoe kan ik als artistiek begeleider de lerende motiveren om uit zijn of haar comfortzone te treden?". 

Klaus is al achtentwintig jaar actief als tekenaar en schilder. Samen met Suzanne richt hij in het project ‘48 uren onderweg’ op een driedimensionale aanpak. Ze werken daarbij verder op Klaus eerdere tekeningen rond het maagdarmstelsel. Het resultaat: imposante beeldhouwwerken uit papier-maché.   

Klaus Compagnie  

Klaus werkt uitermate enthousiast en obsessioneel aan de visualisering van de wereld volgens Klaus. Dit vanuit een drang om de kijker te overtuigen van zijn kennis en onbegrensde fantasie. Hij integreert compromisloos tekst binnen elk beeldkader. Dit maakt zijn expressieve werk ontwapenend, grappig en intrigerend. 

Hoewel hij voornamelijk tekent en schildert, experimenteert Klaus met verschillende media en technieken in zijn atelier. Zo richt hij zich sinds kort op driedimensionaal werk, zoals ‘48 uren onderweg’.  

Suzanne De Jaegher 

Het artistieke werk van Suzanne overstijgt de grenzen van het medium. Illustraties, theater, driedimensionaal werk: ze vloeien in elkaar over en inspireren vaak het volgende project. ‘Thinking outside the box’ is cruciaal voor Suzanne om tot een interessant werk te komen. Deze filosofie neemt ze ook mee in haar pedagogische begeleiding.

Dit duo is nog steeds op zoek naar bijkomende expo plaatsen voor hun werk in openbare ruimtes. Dus ken je een ruimte die tijdelijke interesse heeft, laat het ons zeker weten. 

Eerstkomende tentoonstelling is de slotexpositie met het werk van alle Arts in Society laureaten in Brussel. 
Save the date: Unplugged! Slotevent Arts in Society Award 2022 | Demos