2021- Arts in Society: infoweekend met expo's Zandberg


PRIJSBEEST JEROEN WALLAYS!

Op vraag van Cera – Arts in Society maakte Jeroen Wallays 15 kunstwerken die als trofee overhandigd worden aan de laureaten van het subsidieproject.

Jeroen heeft er een lange periode met olie- en acrylverf en houtskool opzitten, maar verkiest de laatste jaren nieuwe materialen, om zijn uitdrukking vorm te geven. Voor deze trofee begon hij met een reeks gravures in gegoten gipstabletten.

Nadien ging Jeroen verder met een reeks pentekeningen met fijnlijner.
Zijn onderwerpen omschrijft hijzelf als een reeks ‘mensen die naar buiten kijken’.
Het werk van Jeroen Wallays is steeds figuratief en doorwerkt. De werken hebben organische, ondulerende vormen. De figuren die hij afbeeldt,  lijken op elkaar in te grijpen, worden soms ontdubbeld.

Met de Arts in Society Award worden jonge kunstenaars die actief zijn in verschillende disciplines gestimuleerd om een participatief kunstproject te ontwikkelen dat inspeelt op een maatschappelijke uitdaging. Bovenop loopt een dergelijk project in samenwerking met een organisatie die vanuit haar dagelijkse werking in contact is met mensen in een kwetsbare positie.

Kunstwerkplaats de zandberg is sinds enkele jaren partner van het project, en werkt samen met Arts in Society, Cera, Demos en de verschillende Vlaamse Kunsthogescholen een infoweekend voor kunstenaars en praktijken uit, op 17 en 18 september in het KASK te gent. Er is een expo van Jeroen Wallays te zien, een expo van José Vandenbroucke en André Wostijn, die in dialoog gaan met studenten kunstonderwijs, over hun werkproces. Er wordt een voorstelling gegeven van de werking van de Kunstwerkplaats. Alle info en inschrijven kan je op BIJEENKOMST ARTS IN SOCIETY AWARD - 2021 | Demos
 

Meer over de voorbije samenwerkingen met de Arts in Society projecten op onze website:

Zines, 2019 op Kunstwerkplaats De Zandberg

Zines, 2020 op Kunstwerkplaats De Zandberg

3 duo samenwerkingen op Kunstwerkplaats De Zandberg

Kunstenaars


Kunstenaar  Jeroen Wallays

Jeroen Wallays

Kunstenaar  André  Wostijn

André Wostijn